Ezt tedd, ha betört az iPhone telefonod kijelzője!

Végre elkezdődött a szabadság, a csomagok már a kocsiban, mindenki készen áll az indulásra. Te is beszállsz az autóba, már csuknád be az ajtót, mikor a szemed láttára hullik ki az iPhone a zsebedből. Csak a hátlapot látod, alig mered megfordítani. Sajnos az iPhone kijelző pókhálósra tört. Úgy érzed, az egész utazás el van szúrva, így képtelen leszel jól érezni magad. Azonban, ha egyből szervizbe sietsz a készülékkel, hamar megoldódik a probléma!
Az iPhone márkájú telefonok kijelzőjének mindegyik típusnál más és más, így különös szakértelmet kíván a javításuk.

Ha működik a képernyő, akkor is ki kell cseréltetnem a kijelzőt?

Mindenképpen, hiszen nem csak a telefonban okozhat kárt, ha törött kijelzővel használod huzamosabb ideig, hanem egy elektronikai hiba esetén benned is, így ne kockáztass!

Hogyan cserélhető a telefon kijelzője?

Az iPhone 3G egyik legfontosabb ismérve, hogy LCD modulját és az érintőüvegét még nem csak egyben lehet kicserélni. Ez azért pozitívum, mert ha csak az érintőüveg repedt meg, nem kell komplett cserét végrehajtani. Az iPhone 4 és 4S esetében már sokkal bonyolultabb a helyzet, hiszen egyrészt csak érintőüveggel együtt lehet cserélni, másrészt sok esetben előjön egy olyan típushiba, melyek miatt nem kell leejteni a készüléket ahhoz, hogy meghibásodjon a kijelző. Az iPhone 5-ös széria esetében újra leegyszerűsödik a folyamat, hiszen az esetek nagy részében itt már nem kell teljesen szétszerelni a telefont. Az iPhone 6-os szériára is igaz ez, sőt, ezen készülékek mindegyike felülről szerelhető. Mindezek ellenére viszont egy iPhone kijelző csere minden esetben szakember feladata!