Ezt tedd, ha betört az iPad kijelzője

Éppen kényelmesen elhelyezkedtél, hogy megnézd az iPad-en a filmet, amire már olyan régóta vártál, mikor véletlenül kicsúszik a kezedből leesik a kanapéról és hátlappal felfelé landol a padlón. Mikor megfordítod, az iPad kijelző repedt, a filmkocka pedig elmosódott. A lényeg, hogy ne ess pánikba, segítünk neked!

Ha működik a képernyő, akkor is ki kell cseréltetnem a kijelzőt?

Mindenképpen, hiszen nem csak az iPad-ben okozhat kárt, ha törött kijelzővel használod huzamosabb ideig, hanem egy elektronikai hiba esetén benned is, így ne kockáztass!

Hogyan cserélhető a telefon kijelzője?

Egy iPad esetében ritkább, hogy betörik a kijelző, mint mondjuk egy telefon esetén, ám természetesen óhatatlan, hogy baja esik. Az újabb típusú készüléknél az LCD egybe van építve a kijelzővel, így komplett cserére van szükség. Az iPad 2, 3 és 4-es verzióknál ezek még külön cserélhetőek. Az egybe épített verzióknál a gyártó nem csavart, hanem ragasztót használ, így a szakembernek szüksége lesz egy speciális melegítő padra, csak így lehetséges elválasztani egymástól az LCD-t és a kijelzőt. Ha sikerült kihajtani az érintő üveget, – vigyázva az elektronikára – cserélhetővé válik az alkatrész. Ha nem látszik deformálódás vagy egyéb meghibásodás, a ragasztást követően vége is a javítási folyamatnak.