Mikor érdemes kicseréltetnem a telefonom akkumulátorát?

Fontos hívást vársz, de lemerült a telefonod? El kellene küldened egy e-mailt, de pont nem bírta ki az akku? Fotóznál, de már nincs rá kapacitása a telefonodnak? Ha odafigyelsz, kiszúrhatod, ha gond van a telefonod akkumulátorával és időben orvosolhatod a problémát.

Mire érdemes odafigyelned a telefon akkumulátor működése közben?

Ha a telefonod az utóbbi időben a megszokottnál gyorsabban merül le, már intő jel lehet. Hosszútávon nem megoldás, ha gyakrabban használod a töltődet, hiszen egy idő után már néhány órát sem fog bírni töltés nélkül a készüléked. Gyanús lehet az is, ha azt tapasztalod, hogy túl gyorsan feltölt vagy lemerül a telefon. Akkor pedig biztos baj van, ha a kijelző szerint még 80%-on áll a készülék töltöttségi szintje, a következő pillanatban viszont lemerül a telefon.

Mi okozhatja a telefon akkumulátor meghibásodását?

A leggyakoribb okok közé tartozik az, ha már régóta használod a telefonodat, ugyanis az akkumulátornak is van egy szavatossága ideje, egy idő után elhasználódik. Az is előfordulhat, hogy töltöttségi szint kijelző hibásodik meg. Emellett a túl gyakori töltés is lehet a hiba oka, de ha feltöltés után áramforráson marad a telefon, az is ronthat az akkumulátor teljesítményén. Ugyanez igaz arra is, ha tartósan túl meleg helyen tároltad a telefonodat.

Mit tehetsz, ha hibát észlelsz a telefonod akkumulátor működése közben?

Az első és legfontosabb szabály, hogy semmiképpen ne próbáld meg egyedül megoldani a helyzetet. Ha úgy gondolod, hogy valami hiba lehet a készülékedben, ne próbáld meg egyedül megszerelni a telefont. Mindenképpen fordulj vele szakemberhez. Mi gyorsan és biztonságosan kicseréljük telefonod akkumulátorát és garantáljuk, hogy minőségi alkatrészekkel dolgozunk.